Reflektioner Tulldagarna 2022

Det var med stora förväntningar jag och min kollega Nils styrde Skodan mot vår huvudstad Stockholm dagen innan The Opening av Tulldagarna 2022. Vi möttes av ett större antal personer, både utställare och besökare, i hotellets bar där det serverades mat. Den fina, varma och härliga känsla som fanns bland människorna var som en vitamininjektion, glada tillrop haglade genom luften och skratten ekade. Lite senare kröp jag ner i sängen och blundade, men kunde inte somna utan tänkte på det som skulle hända imorgon och kände mig lyckligt lottad att få uppleva detta än en gång. När jag och Nils satt vid frukostbordet såg vi människor vi kände igen, kunder och sådana personer jag har ”tjatat” på i många år att de skulle ge oss på Tyringe en chans att visa hur duktiga vi är. Vi begav oss till själva lokalen för Tulldagen och satte upp monter, laddade med block, pennor och karameller. Besökare började strömma in och min puls steg en aning för det är ju nu det händer. För att inte göra en kort historia lång sammanfattar jag med att Tulldagen i Stockholm blev lite mager i direkta samtal med nya intressanta kunder, men det försvann 17 visitkort från bordet så jag förväntar mig att bli kontaktad och inbjuden till diskussioner. Kanske den viktigaste delen denna dag är ju att träffa befintliga kunder och höra hur de har det, så prata fick jag göra 😊.

Sedan kom turen till Göteborg, Sveriges hmmsida. Göteborg gör aldrig någon besviken – alltid många besökare och hög puls i samtalen. Man brukar säga att det är bra att ha högt till tak och alla kan komma till tals. Lokalen hade väldigt högt till tak och kala, reflekterande ytor där utställarytan var, så det gick faktiskt inte att prata med varandra på ett okej sätt hur mycket man än försökte. Det enda sättet var att be den andra personen följa med ut för att där kunna föra ett samtal. Nej, det är inte alltid det är bra med högt till tak. Trots denna plump i protokollet så fördes det många och bra samtal med kunder och blivande kunder. Göteborg gör oss inte besvikna, men denna gång blev vi hesa i halsen och trötta i huvudet.

Turné Tulldag avslutades i Malmö. Redan på förhand visste jag att jag skulle möta många trevliga kunder, men jag kunde inte ana hur många nya trevliga personer jag fick träffa och prata med. Dagen flög fram och när jag räknade tagna visitkort så hade 9 stycken försvunnit utan att jag själv lämnat ut dessa, så även här blir jag säkert kontaktad nu i efterskott. Skickar ett extra tack till er som orkade vänta i kö för att prata med oss.

Så ni som har funderingar eller redan vet att ni vill eller behöver en pålitlig systemleverantör för er tullhantering framöver, ta kontakt! Tveka inte, vi gör er inte besvikna, det är ni och vi som för utvecklingen framåt. Vi kan systemutveckling och ni kan ”verkligheten” – ett vinnande team.

Tack för detta året och vi ses 2023!

Med vänliga hälsningar
Mats Nilsson

Dela med vänner
Sök