Transportadministration tur och retur

Oavsett hur noggrant ni paketerar och emballerar, så kan gods skadas under transport. Oavsett hur väl ni beskrivit varans egenskaper för kunden, så kan kunden ångra sig när den väl kommit fram. Returer är en naturlig del i vardagen för alla företag som skickar varor till sina kunder – men långt ifrån alla företag har system som är designade för att hantera komplexa inboundprocesser, såsom att boka transportör och kontrollera spårbarhet. Ett kompetent transportadministrationssystem, ett så kallat TA-system, kan hantera hela ert godsflöde, outbound och inbound, och på så vis effektivisera mycket av ert arbete.

Ett TA-system för inbound gör returer enkla

Ett TA-system som hanterar returer på ett effektivt sätt för godsavsändande företag kan även bidra till enkelhet i andra änden – hos era kunder. Idag är detta lika viktigt inom B2B som det länge varit inom B2C. Privata erfarenheter av smidig webbhandel gör att vi idag ställer motsvarande krav när vi värderar en handelspartner yrkesmässigt. Enkla returer är ett effektivt sätt att ge god service och därmed skapa nöjda och lojala kunder.

Om era valda transportörer har en returtjänst kan ni som sändande företag skapa en returetikett i TA-systemet varje gång en sändning skapas. Returetiketten skickas med i paketet, vilket underlättar för kunden om de sedan vill returnera godset. Alternativt kan ni enkelt generera en returetikett och skicka elektroniskt till kunden, som sedan skriver ut den och sätter på paketet. Detta blir därmed automatiskt spårbart och ger er full kontroll över var godset befinner sig.

Bättre koll på alla era försändelser

Fördelarna med ett TA-system är många. Som vi beskrivit ovan blir hanteringen av returer enkel och smidig. Men eftersom TA-systemet hanterar hela flödet av försändelser finns det stora tidsvinster att göra på att slippa manuell hantering av alla era transporter – utgående och inkommande.

Ett TA-system är en oberoende tredjepartslösning som antingen kan vara integrerat i ert affärssystem, eller som en fristående tjänst med eget gränssnitt. Oavsett vilken grad av integration ditt företag väljer, så bidrar ett TA-system till att skapa enhetlighet och enkelhet. Hur många transportörer ni än använder så kan ni hantera alla frakter på samma sätt, i samma gränssnitt. Det spar mycket tid för era användare.

TIS Logistics – ett ledande TA-system

Vill du ta kontroll över era transportflöden, inklusive säkerställa att era returer hanteras optimalt? Prata med oss, TIS Logistics är ett av marknadens ledande TA-system, med en mängd praktiska funktioner som underlättar er vardag.

Med TIS Logistics får ditt företag en framtidssäker helhetslösning, som enkelt kan anpassas till just era behov. Vi på Tyringe är erfarna systemleverantörer inom integration och transportsystem och kan hjälpa er till ökad effektivitet och lägre kostnader – det vi kallar digitalt flyt. Dessutom, så snart ni behöver rådgivning och kompetent support är Tyringe bara ett samtal bort.

Fördelarna med rätt TA-system

Bannerbild_GC_TA_k1_22
Dela med vänner
Sök