Hjälper det min försäljning att ha kontroll på fraktkostnaden?

Inom Supply Chain finns det en solklar förståelse för att fraktkostnaden är en viktig del att ha kontroll över för att arbeta mot kostnadseffektivare flöden.

Ett område som blir mer och mer intresserat av den verkliga fraktkostnaden är säljorganisationerna på företagen. Hur hänger detta ihop? Jo, en säljares vardag består till stor del av att diskutera affärer med sina kunder och komma till en överenskommelse så snabbt som möjligt. En parameter i diskussionen är priset för varan man levererar. I takt med att marknaden pressar marginalerna ökar vikten av att ha kontroll på fraktkostnaden. Vi menar då den riktiga fraktkostnaden, inte en uppskattning eller överslag, utan den kostnaden som debiteras den unika transporten.

Tyringe gör det möjligt för säljaren att ge kunden den totala kostnadsbilden som inkluderar frakten. Säljaren kan i stundens förhandling ge kunden de olika fraktalternativ som finns och tillsammans hitta den optimala lösningen för ordern. Ibland behöver det gå extra fort, ibland är det viktigare att hålla ner kostnaden och med det också få ta lite längre tid. Det viktiga i ”kråksången” är att säljaren är transparant med de alternativ som finns vilket gör båda parter tryggare och signerar ordern snabbare, och snabbare i dessa tider är ljuv musik för de flesta företag.

Tycker ni att detta låter intressant? Ta då gärna kontakt med oss så skapar vi ”snabbare” tillsammans.

Dela med vänner
Sök