Elgiganten pressar TIS under Black Week

-Högsäsongen för Elgiganten inleds med Singles Day och tar ordentlig fart i och med Black Week och 2020 pekar mot ett rekordår. Det gör att vårt tullsystem från Tyringe pressas extra hårt nu när alla beställningar ska hanteras. TIS har fungerat klockrent och får kämpa i princip dygnet runt med en kort vila på fredagsnätterna, säger Jonas Danielsen som är Customs and Administration Manager på Elgiganten.


Lagerbyggnaden på 107.000 kvm har 85 portar där lastbilar från många länder hämtar och lämnar sitt gods dygnet runt. Härifrån hanteras artiklar för både e-handel och butikerna i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Grönland, Island och Färöarna.

Tullsystemet är vitalt för att logistiken fungerar och att allt ska flyta på med alla leveranser. Det hade aldrig fungerat om vi inte hade ett så välintegrerat och funktionellt tullsystem i vårt arbete, fortsätter Jonas. Med TIS har vi det digitala flyt som vi eftersökte och fick.

Om Tyringes tullsystem: TIS Logistics används av både importerande och exporterande företag för att uppnå en effektiv, snabb och spårbar process, enligt Tullverkets krav och regler.

Dela med vänner
Sök