Applikationssupport, vikariat med möjlig förlängning

Om jobbet

Är du i början av arbetslivet, nyfiken på teknik och har ett intresse av att lära dig mer om olika system, då har vi ett vikariat i vår Support som garanterat intresserar dig. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlighet och vad du vill i framtiden, med rätt vilja kommer du lära dig resten hos oss. Vi jobbar med EDI och systemintegration, vi kommer lära dig mer om detta.
Tjänsten är ett vikariat, ca. ett år, och det finns väldigt goda chanser till en fortsatt karriär inom bolaget, vi jobbar med långsiktighet och vi är i början av en tillväxtresa.
Tyringe är ett tryggt företag som står stabilt även under den utmanande Covid-19-tiden som vi alla lever i. Utifrån den stabila grunden bygger vi nu vidare och är redo att göra en tillväxtresa, vill du vara med?

Rollen som Junior Application Support Technician

Du kommer jobba i ett team som dagligen hjälper våra kunder med deras frågeställningar kring våra applikationer och den information de utbyter med sina kunder, leverantörer och myndigheter. Du kommer vara en viktig del i att hantera inkommande ärenden via e-post och telefon samt felsöka och avhjälpa fel.
Det drivs även en del mindre projekt tillsammans med kunderna för att förbättra saker i deras integrerade flöden och kommunikation med andra företag.

Vem söker vi?

Vi söker en person som är nyfiken, ställer frågor och vill lära sig nya saker för att hela tiden bygga på sin kunskap för att hjälpa kunderna.
Du är troligen tidigt i karriären och trivs med att ha kontakt med kunder och kollegor. Det är positivt om du har några års erfarenhet i en liknande roll, men det är inte ett krav. Vi ser gärna att du på något sätt kommit i kontakt med systemutveckling och databaser, hos oss kommer du få fördjupa dig i ämnet.
Eftersom vi har kunder både i och utanför Sverige söker vi en person som hanterar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder dig:

  • Möjlighet att bli en del av ett företag som präglas av en stark entreprenörsanda med engagerade medarbetare där du får vara med och påverka från start.
  • Möjlighet att arbeta med drivna kollegor i spännande utvecklingsprojekt tillsammans med välkända kunder.

Tjänsten är placerad i Tyringe och supporten är öppen kl. 7-17, vårt supportteam bemannar utifrån öppettiderna. Under rådande omständigheter med covid-19 sker mycket av arbetet på distans med digitala verktyg som stöd.

Tillträde så fort som möjligt utifrån din tillgänglighet.
Vid frågor är du välkommen att kontakta vår Support Manager, Roger Joelsson, via e-post till roger.joelsson@tyringe.com.
Vi arbetar med löpande urval, skicka din ansökan till roger.joelsson@tyringe.com.

Vi ser fram emot att komma i kontakt med dig!

Dela med vänner
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på whatsapp

Cookies

På tyringe.com används kakor (cookies). Kakor är små textfiler som lagras på din dator och som innehåller information om vad du gör på webbplatsen.